Veganský guláš

HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 40 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
4 Počet porcí
Pálí Pikantnost

Že slova vegan a guláš nejdou dohromady? Ale ano – když použijete sojové maso, které okořeníte právě tak jako klasický guláš.

Ingredience

  • 100 g sušených sojových kousků
  • 1 cibule
  • 150 g kořenové petržele (F50F)​​150 g mrkve
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 3 lžíce koření na guláš
  • 2 vaničky Knorr Bohatého bujonu zeleninového

Příprava

Sojové kousky zaijeme v misce 450 ml vroucí vody tak, aby byly zcela zakryté, a necháme 10 minut louhovat.

Oloupeme a na menší kostičky nakrájíme cibuli, kořenovou petržel a mrkev.

Sojové kousky pořádně vymačkáme a orestujeme na 1 lžíci oleje. Vyjmeme a dáme stranou. Na zbylém oleji orestujeme cibuli, kořenovou petržel a mrkev.

Do směsi přidáme koření a zlehka opečeme, aby se rozvonělo. Zalijeme 400 ml vody a přivedeme k varu V tekutině rozmícháme bujon.. Přidáme sojové kousky a necháme za občasného míchání asi půl hodinky probublávat. Servírujeme.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept