Veganský sendvič s treskou

HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 20 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
4 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Ať už jste vegan nebo ne, tenhle sendvič vás rozhodně nadchne! Díky chytré kombinaci ingrediencí docílíte skvělé chuti, kterou by mnozí zaměnili za skutečnou tresku a příprava navíc není vůbec složitá. Veganská tatarská omáčka Hellmann's navíc dodá extra šťavnatost a všechny chutě krásně spojí!

Ingredience

  • 8 plátků chleba
  • 250 g vařené cizrny
  • 40 g šalotky
  • 70 g kyselých okurek
  • 70 g vařené mrkve
  • 100 g veganské tatarky
  • 1 polévková lžíce nori vloček
  • 1/2 lžičky soli
  • 10 g octa
  • červená cibule
  • 2 rajčata
  • salát
  • kyselé okurky k podávání

Příprava

Mrkev předem uvařte doměkka a šalotku, okurky a mrkev nakrájejte na co nejmenší kousky. Vše přidejte k uvařené cizrně a poté jemně rozmačkejte vidličkou nebo jen několika pulzy v kuchyňském robotu. Poté do směsi přidejte veganskou tatarskou omáčku, řasu nori, sůl a ocet. Vše smíchejte dohromady a dejte alespoň na hodinu vychladit, ideálně chladit přes noc.

Až dostanete chuť na sendvič, opečte chléb dozlatova. Na chléb položte listy salátu, navrstvěte spoustu veganské tresky a na tresku přidejte plátky rajčat, okurky a cibule. Podle chuti můžete přidat zeleninu nebo klíčky. A je hotovo, dobrou chuť!

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept