Vegetariánské barbecue – batáty s dipem

HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 25 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
4 Počet porcí
Pálí Pikantnost

Grilované batáty prostě musíte ochutnat!

Ingredience

  • 600 g batátů (F50F)
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 limetka
  • 1 lžíce Koření Knorr Zelenina s koriandrem a černým pepřem
  • 150 g jogurtu
  • 2 lžíce Hellmann’s omáčky Yofresh
  • Bylinky (pažitka, petržel, máta,..)

Příprava

Batáty oloupeme a nakrájíme na centimetrové kostičky. Promícháme je s olejem.

Limetku omyjeme horkou vodou a vymačkáme. Šťávu z limetky smícháme s kořením a olejem. Tato směs poslouží jako marináda na batáty.

Batáty ugrilujeme doměkka, trvá to asi čtvrt hodiny. Průběžně je potíráme marinádou a otáčíme.

Připravíme si dip – smícháním Yofresh, jogurtu, limetkové šťávy, soli a čerstvých bylinek.

Grilované batáty podáváme s dipem.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept