Vegetariánské kuličky s houbovou omáčkou

HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 55 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
4 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Ingredience

  • 250g hub
  • 1 stroužek česneku
  • 100 g kapusty (F50F)
  • 200 g divoké rýže (F50F)
  • 200 g zelené čočky (F50F)
  • 2 vejce
  • 125 ml ricotty
  • 150 g strouhanky
  • ½ kostičky Knorr organického jelly bujónu zeleninového

Příprava

Troubu si předehřejeme na 200°C. Rýži a čočku uvaříme podle návodu na obalu.

Na oleji osmahneme houby pokrájené na kostičky, přidáme prolisovaný česnek a kapustu, kterou jsme předtím spařili horkou vodou, ochladili studenou a nakrájeli na proužky. Smažíme několik minut

Houbovou směs, rýži, čočku a strouhanku umixujeme. Přidáme vajíčka, ricottu a rozdrobený bujón a umixujeme, aby nám vznikla kompaktní směs.

Ze směsi tvarujeme kuličky, které poklademe na plech vyložený pečicícm papírem, zakápneme je olejem a dáme péct na dvacet minut. Měl yby být na povrchu zlatavě upečené.

Ingredience Batátová kaše

  • 4 batáty (F50F)
  • 200g dýně
  • 125 ml ricotty

Příprava Batátová kaše

Batáty a dýni očistíme a nakrájíme na kostičky. Zeleninu zakápneme olejem a pečeme v troubě 20 minut při 180 stupních.

Brambory s dýní rozmixujeme spolu s ricottou a dochutíme.

Ingredience Omáčka

  • 1 cibule
  • 250g hub
  • 1 kostička Knorr organického jelly bujónu zeleninového
  • 75 ml smetany (ideálně sojové)

Příprava Omáčka

Na oleji osmahneme cibuli a houby pokrájené nadrobno.

Přidáme rozdrobený bujón, 200 ml vody a smetanu. Vaříme deset minut a podáváme s kuličkami.

Tip na závěr : Pokud chceme pokrm čistě rostlinný, nahradíme vajíčka kukuřičným škrobem a smetanu zvolíme sojovou.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept