Vegetariánský boršč

Autor: Martik1278543 HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 60 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
8 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Vegetariánská verze známého receptu na výživnou a velmi chutnou polévku boršč.

Ingredience

  • olivový olej
  • cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 3-4 mrkve
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 3-4 brambory
  • 1 větší řepa
  • 1/4 bílého zelí
  • 400 ml sekaných rajčat bez slupky
  • 2 bobkové listy
  • 4 kuličky nového koření
  • 1,5 litru zeleninového vývaru / nebo vody
  • půlka citrónu, sůl, cukr na dochucení
  • zakysaná smetana, kopr

Příprava

Na olivovém oleji osmahněte nakrájenou cibuli, česnek a mrkev. Poté přidejte dvě lžíce rajčatového protlaku a promíchejte.

Do hrnce přidejte ostatní ingredience. Tedy nakrájené brambory, řepu, zelí, nasekaná rajčata. Vše zalijte zeleninovým vývarem nebo vodou. Vložte bobkový list a nové koření a polévku vařte na mírném ohni cca 30-40 minut do změknutí zeleniny.

Nakonec dochuťte citrónovou šťávou, solí a cukrem. Podávejte s vrchovatou lžící zakysané smetany a čerstvým koprem.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept