Velikonoční nádivka s kopřivami a se špenátem

HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 120 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
6 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Velikonoční nádivka nesmí na velikonočním stole rozhodně chybět. Nezapomeňte přidat kopřivy a špenát.

Ingredience

  • 280 g toustového chleba
  • 400 ml polotučného mléka
  • 1 lžíce vepřového sádla nebo oleje
  • 400 g uzené krkovice
  • 1 šalotka
  • 100 g čerstvých kopřiv
  • 100 g baby špenátu
  • 6 žloutků
  • 3 lžíce majonézy Hellmann´s Original
  • 6 bílků
  • 1 lžička soli
  • špetka muškátového oříšku
  • špetka mletého pepře
  • hrst plátkových mandlí
  • řepkový olej na restování + na vymazání formy

Příprava

Troubu rozehřejte na 200 °C. Toustový chleba nakrájejte na stejně velké kostičky, vložte na plech a dejte vysušit do trouby na cca 5 minut. Poté toustový chleba přendejte do větší mísy a zalijte mlékem.

Uzenou krkovici nakrájejte na malé kostičky cca 5 x 5 mm. Olej nebo sádlo rozpusťte na pánvi a opečte na něm krkovici. Opečenou krkovici nechte bokem vychladnout.

Na druhé pánvi zahřejte olej a orestujte nadrobno nakrájenou šalotku. Přidejte kopřivy, špenát a nechte rychle zavadnout. Stáhněte ihned z plamene a nechte vychladnout.

Žloutky smíchejte s majonézou, solí, muškátovým oříškem a pepřem. Směs přidejte k toustovému chlebu spolu s opečenou krkovicí a zavadlým špenátem s kopřivami. Dobře vše promíchejte.

Bílky vyšlehejte do tuhého sněhu, který opatrně zapracujte k toustovému chlebu. Formu na nádivku vymažte olejem a těsto do ní přendejte. Vložte do trouby a pečte 30 minut.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept