Velikonoční nádivka

Autor: Maky Kucharova HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 60 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
6 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Tip jak zpracovat staré rohlíky, a to nejen na Velikonoce.

Ingredience

  • 7 alespoň den starých rohlíků
  • 200ml mléka
  • 6 vajec
  • 400g uzeného masa, nebo jakékoli uzeniny (šunka, salám, klobáska)
  • 30g másla + na vymazání formy
  • 2 hrsti nasekaných kopřiv
  • pažitka a petželka, nemusí být
  • 1/2 balíčku prášku do pečiva
  • sůl, pepř

Příprava

Do větší mísy nasypeme rohlíky, zalijeme je mlékem a necháme je nasáknout. Pak je zlehka vymačkáme, zbylé mléko vylijeme, a rohlíky pečlivě promícháme s prošlehanými žloutky, uzeným masem, rozpuštěným máslem, kopřivami, pažitkou, petrželkou a práškem do pečiva. Směs ochutíme solí, pepřem.

Troubu předehřejeme na 200 °C. Zapékací mísu vymažeme máslem. Z bílků ušleháme tuhý sníh a opatrně ho přimícháme do směsi. Směs nalijeme do zapékačky a pečeme asi půl hodiny dozlatova.

Tip na závěr : Dobrou chuť!

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept