Vepřová panenka pečená se sušeným ovocem

Autor: Richard HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 100 minut Doba přípravy
Náročné Obtížnost
4 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Vyzkoušíme netradiční přípravu vepřové panenky pečenou se sušeným ovocem. Přidáním tymiánu vykouzlíte neodolatelnou vůni.

Ingredience

  • 2 lžíce gurmánské hořčice Hellmann's
  • 1 lžíce lístečků čerstvého tymiánu
  • 1 velká vepřová panenka
  • Sůl a čerstvě mletý pepř
  • 1 lžíce rostlinného oleje
  • 2 středně velké červené cibule nakrájené na klínky
  • 500 ml jablečného cideru
  • 20 g sušených jablek
  • 20 g sušených meruněk
  • 20 g sušených švestek
  • 20 g rozinek nebo brusinek
  • Tatarská omáčka Hellmann's Delikátní k podávání

Příprava

Připravíme si vepřovou panenku, kterou důkladně osolíme, opepříme a potřeme směsí hořčice a tymiánu.

Na středním plameni pečeme cibulku dozlatova cca 2 minuty bez míchání. Poté cibuli otočíme a opečeme i z druhé strany. Přidáme k cibuli cider a promícháme. Opečánky ze dna páve posbíráme, přisypeme sušené ovoce, jemně promícháme a stáhneme z plamene.

Panenku vložíme do předehřáté trouby na 200 °C a pečeme cca 30 minut. Po upečení zabalíme maso do alobalu a necháme 15 minut odpočinout. Vepřovou panenku servírujeme nakrájenou na plátky společně s tatarskou omáčkou.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept