Vepřová panenka – snadná roláda s třemi druhy sýra

Autor: PaBu HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 60 minut Doba přípravy
Střední Obtížnost
4 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Vepřová panenka je delikatesní kus z pašíka. Není příliš tučný a maso je krásně jemné. Tento recept na roládu z vepřové panenky plněnou mozzarellou, eidamem a čedarem je jednoduchý a přitom vynikající. Roláda je rychle hotová a díky sýru není suchá. Servírujte ji třeba ke svátečnější rodinné večeři nebo na nedělní oběd!

Ingredience

  • 500 g vepřové panenky
  • 100 g mozzarelly
  • Eidam, čedar, jakýkoliv jiný zbytek sýru
  • sůl, pepř

Příprava

Panenku omyjte a osušte a rozkrojte tak, aby vám vznikl plát. Na maso si dáme potravinovou folii a ještě důkladně naklepeme z obou stran. Maso z obou stran osolíme a opepříme.

Na plát masa poklademe sýr nakrájený na kousky nebo nastrouhaný.

Maso zarolujeme do rolády a zafixujeme párátky nebo lépe potravinovým provázkem.

Rozpálíme si pánev a roládu na ní restujeme ze všech stran 5-10 minut.

Poté ji zabalíme do alobalu a vložíme do trouby na 15 minut.

Necháme ji mírně vychladnout a krájíme na plátky.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept