Příprava
Křupavou strouhanku si vyrobíme tak, že v mixéru umixujeme plátek toustového chleba, strouhanku, olej nebo máslo, sůl, česnek, tymián a rozmarýn. Osolíme a máme hotovo.
Šťavnatou do zlata propečenou vepřovou panenku se zeleninovými hranolky si nyní můžete dopřát také doma. Hořčice a tatarka doladí chuť k dokonalosti. Perfektní volba na nedělní oběd!
Křupavou strouhanku si vyrobíme tak, že v mixéru umixujeme plátek toustového chleba, strouhanku, olej nebo máslo, sůl, česnek, tymián a rozmarýn. Osolíme a máme hotovo.
Nejprve začneme přílohou, která trvá déle než maso – připravíme si hranolky z červené řepy. Řepu očistíme, oloupeme a nakrájíme na hranolky. Ty vložíme na plech na pečicí papír, osolíme a polijeme olejem. Můžeme promíchat.
Necháme péct v troubě na 190 °C po dobu 25-35 minut. Hranolky z červené řepy jsou hotové, když jsou měkké a dozlatova opečené.
Když se řepa peče, očistíme vepřovou panenku a zbavíme ji všech blan. Poté ji osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Následně ji obalíme v naší strouhance. Díky hořčici by měla pěkně držet.
Vepřovou panenku pečeme v předehřáté troubě na 210 °C a to přibližně 10-12 minut. Po upečení vložíme panenku na 2 minuty pod gril, aby kůrčička získala zlatou barvu. Necháme ještě 5-10 minut odpočinout na teplém místě.
Vepřovou panenku nakrájíme na tenké plátky cca 1,5 cm a promícháme s lístky tymiánu. Servírujeme s tatarskou omáčkou a hranolky z červené řepy.
Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.
Diskuse k receptu (0)
Nový komentář