Vepřová panenka v bylinkové krustě a hranolky z červené řepy

Autor: Richard HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 50 minut Doba přípravy
Náročné Obtížnost
4 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Šťavnatou do zlata propečenou vepřovou panenku se zeleninovými hranolky si nyní můžete dopřát také doma. Hořčice a tatarka doladí chuť k dokonalosti.

Ingredience

  • 1 plátek toustového chleba
  • 2 lžíce strouhanky
  • 1 lžíce másla nebo olivového oleje
  • Špetka soli
  • 1 stroužek česneku
  • Snítka tymiánu
  • Několik jehliček rozmarýnu

Příprava

Smícháme plátek toustového chleba, strouhanku, olej nebo máslo, sůl, česnek, tymián a rozmarýn a vše rozmixujeme na drobenku.

Ingredience Vepřová panenka s hranolky

  • 400 g očištěné a odblaněné vepřové panenky
  • Sůl
  • Pepř
  • 1 lžička Gurmánské hořčice Hellmann’s
  • 300 g syrové oloupané červené řepy
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce Hellmann´s Tatarské omáčky Delikátní

Příprava Vepřová panenka s hranolky

Vepřovou panenku osolíme a opepříme, potřeme hořčicí a směsí z mixéru cca 3 mm. Pečeme v předehřáté troubě na 210 °C přibližně 10-12 minut. Po upečení vložíme panenku na 2 minuty na gril, aby kůrčička získala zlatou barvu. Necháme ještě 5-10 minut odpočinout na teplém místě.

Vepřovou panenku nakrájíme na tenké plátky cca 1,5 cm a promícháme s lístky tymiánu. Servírujeme s tatarskou omáčkou.

Vepřovou panenku můžeme podávat s hranolky z červené řepy. Ty připravíme tak, že vložíme na plech na pečící papír řepu nakrájenou na hranolky. Osolíme ji a polijeme olejem. Můžeme promíchat. Necháme péct v troubě na 190 °C po dobu 25-35 minut. Hranolky z červené řepy jsou hotové, když jsou měkké a dozlatova opečené.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept