Příprava
Troubu předehřejeme na 200°C.
Kotlety potřeme z obou stran kmínem, paprikou, solí a pepřem.
V litinové pánvi rozpustíme lžíci másla a orestujeme na něm z obou stran maso dozlatova, cca 2-3 min z každé strany. Vyndáme kotlety na talíř. Do pánve přidáme lžíci másla, česnek a restujeme, dokud se nerozvoní, tedy asi 1 min. Přidáme bobkový list, mléko, tymián, pikantní hořčici a citronovou kůru. Mícháme, dokud se všechny přísady nespojí, pak stáhneme na nejnižší teplotu. Dochutíme solí a pepřem.
Do pánve přidáme kotlety a zakryjeme poklicí nebo alobalem. Dáme péct na 15-30 min, podle toho, jak moc je máme rádi propečené.
Podáváme přelité omáčkou.
Diskuse k receptu (0)
Nový komentář