Vepřové kotlety pečené v hořčičné omáčce

HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 60 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
4 Počet porcí
Nepálí, Pálí Pikantnost

Vepřové kotlety můžete připravit na mnoho způsobů, vyzkoušejte tentokrát třeba ten s hořčičnou omáčkou.

Ingredience

  • 900 g vepřových kotlet bez kosti nebo s kostí
  • 1 lžička římského kmínu
  • 1 lžička sladké papriky
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř
  • 2 lžíce másla
  • 3 stroužky česneku, drcené 1 bobkový list
  • 360 ml plnotučného mléka
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • 60 g pikantní hořčice Hellmann's
  • kůra z 1 citronu

Příprava

Troubu předehřejeme na 200°C.

Kotlety potřeme z obou stran kmínem, paprikou, solí a pepřem.

V litinové pánvi rozpustíme lžíci másla a orestujeme na něm z obou stran maso dozlatova, cca 2-3 min z každé strany. Vyndáme kotlety na talíř. Do pánve přidáme lžíci másla, česnek a restujeme, dokud se nerozvoní, tedy asi 1 min. Přidáme bobkový list, mléko, tymián, pikantní hořčici a citronovou kůru. Mícháme, dokud se všechny přísady nespojí, pak stáhneme na nejnižší teplotu. Dochutíme solí a pepřem.

Do pánve přidáme kotlety a zakryjeme poklicí nebo alobalem. Dáme péct na 15-30 min, podle toho, jak moc je máme rádi propečené.

Podáváme přelité omáčkou.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept