Vepřové maso s pórkem a houbami

HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 60 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
5 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Smetanová pórková omáčka s vepřovým masem a žampiony je klasika, která se běžně podává v české kuchyni jako rychlý oběd nebo večeře. Nejlepší přílohou je rýže.

Ingredience

  • 500 g vepřové plece
  • 300 g žampionů
  • 2 pórky
  • kelímek smetany
  • drcený kmín
  • lžička kari
  • sůl a pepř

Příprava

Maso a žampiony nakrájíme na menší kousky, pórek na silnější kolečka.

Vše osmahneme a přidáme koření.

Podlijeme vodou a dusíme, dokud maso nezměkne.

Ve smetaně rozmícháme 1 plnou lžíci hladké mouky a směs přidáme k masu.

Ještě 10 minut povaříme a máme hotovo.

Podáváme s rýží.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept