Vepřové na houbách

Autor: PaBu HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 90 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
4 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Vepřové maso dušené na houbách, výborně chutná s rýží nebo s knedlíkem. Houby lze použít jakékoliv, čerstvé nebo sušené. Vyzkoušejte tento překvapivě snadný recept a uvidíte, že ne každá klasika české kuchyně musí být nutně náročná na přípravu.

Ingredience

  • 600 g vepřového masa (řízky, kýta,..)
  • 300 g hub (žampiony, hřiby,..)
  • 400 ml vývaru nebo vody
  • 1 velká cibule
  • 1 lžíce hladké mouky
  • sůl, pepř, kmín
  • sádlo

Příprava

Maso důkladně omyjeme, pokud ho máme vcelku tak nakrájíme na plátky a důkladně naklepeme. Z obou stran si ho nasolíme.

Houby očistíme a nakrájíme na silnější plátky.

Cibuli očistíme a nakrájíme nadrobno.

V kastrolu si rozpálíme sádlo a opečeme na něm maso z obou stran. Poté si ho dáme stranou.

Do pánve přidáme trochu dalšího sádla, přidáme cibulku a necháme zesklovatět. K cibulce přidáme houby a necháme důkladně opéct.

Zasypeme kmínem, až se rozvoní, tak posypeme mouku a tu necháme pořádně rozpustit v tuku.

Vše zalijeme vývarem nebo vodou a přidáme vepřové plátky.

Celé dusím do změknutí, trvá to cca 90 minut. Během dušení kontrolujeme omáčku, aby se nepřichytila. Podle potřeby doléváme vývar nebo vodu.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept