Vepřové na kmíně

Autor: PaBu HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 90 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
4 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Vepřové na kmíně je pokrm, který skvěle chutná s rýží, těstovinami i opečenými bramborami. Nejlepší na tomto jídle je, že k němu potřebujete jen prá ingrediencí, přičemž všechny kromě masa máte pravděpodobně doma. Vybírejte kvalitní vepřové maso – kýtu, máte-li radši libovější maso, nebo krkovici, jste-li naopak fanouškem tučnějšího.

Ingredience

  • 500 g vepřového masa
  • 2 velké cibule
  • Kmín
  • Sádlo na opečení
  • 2 lžíce hladké mouky na zahuštění

Příprava

Maso důkladně omyjeme a osušíme. Nakrájíme ho na kousky a osolíme.

Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno.

V kastrolu si rozehřejeme sádlo a opečeme na něm cibuli.

K cibuli přidáme maso, bophatě zasypeme kmínem a opékáme, aby se maso zatáhlo.

Vše zalijeme vývarem nebo vodou a necháme dusit 60-90 minut, aby bylo mas měkké.

Pokud chceme omáčku hustší, tak si rozmícháme 2 lžíce hladké mouky ve vodě nebo ve vývaru a přidáme do omáčky. Ještě cca 20 minut povaříme.

Tip na závěr : Podáváme s rýží nebo těstovinami.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept