Vepřové nudličky se zeleninou

HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 25 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
4 Počet porcí
Nepálí, Pálí Pikantnost

Hledáte rychlý a chutný oběd, který zasytí a zároveň dodá porci zeleniny? Pak jsou vepřové nudličky se zeleninou ideální volbou. Díky jednoduché přípravě je zvládne každý a skvěle se hodí k rýži i k nudlím. Tento recept je klasika české kuchyně – šťavnaté maso, barevná zelenina a jemná omáčka. Vyzkoušejte naši verzi vepřového na zelenině s rýží, která bude chutnat celé rodině.

Ingredience

  • 500 g vepřové kýty nebo plecka
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 červená paprika
  • 1 zelená paprika
  • 1 mrkev
  • 100 g hrášku (mražený nebo čerstvý)
  • 2 PL oleje nebo sádla
  • 2 PL sójové omáčky
  • 150 ml vývaru z 1 kostky Knorr Bohatý bujón zeleninový
  • 1 ČL sladké papriky
  • špetka chilli (volitelné)
  • sůl, pepř podle chuti
  • čerstvá petržel na posypání

Příprava

Vepřové maso nakrájejte na tenké nudličky, osolte, opepřete a krátce promíchejte se lžící sójové omáčky. Nechte 15 minut odležet.

Na pánvi nebo ve woku rozehřejte olej. Maso zprudka opečte, aby se zatáhlo, a dejte bokem.

Do stejné pánve vložte nadrobno nakrájenou cibuli, restujte dozlatova, přidejte česnek a krátce orestujte.

Přidejte nakrájenou papriku, mrkev a hrášek. Restujte asi 5 minut, zelenina má zůstat lehce křupavá.

Vraťte maso do pánve, přidejte zbytek sójové omáčky, sladkou papriku, podle chuti chilli a zalijte vývarem připraveným z Knorr bujónu. Nechte krátce provařit, aby se chutě spojily.

Vepřové na zelenině podávejte posypané čerstvou petrželí, nejlépe s rýží.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept