Vepřové plátky na houbách

Autor: PaBu HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 90 minut Doba přípravy
Střední Obtížnost
4 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Chutný pokrm z vepřového, ve kterém se snoubí lahodná kombinace chutí masa a hub. Při přípravě si dejte na čas, maso musí být dokonale měkké, mělo by se přímo rozplývat na jazyku. Pak máte zaručený ideální zážitek z tohoto skvělého jídla.

Ingredience

  • 600 g vepřových plátků
  • 200 g hub (hřiby, žampiony,..)
  • 1 cibule
  • Vývar nebo voda
  • Sůl
  • Pepř
  • Drcený kmín
  • Máslo
  • Hladká mouka

Příprava

Vepřové plátky naklepeme, osolíme a opepříme.

V kastrolu rozehřejeme kousek sádla nebo trochu oleje a maso z obou stran opečeme do zlatova. Poté ho vyndáme do nádoby.

Stáhneme plamen, přidáme lžíci másla a vhodíme cibuli nakrájenou nadrobno. Opečeme do zlatova. Vhodíme houby dle výběru nakrájené na silnější plátky a také opečeme do zlatova.

Zasypeme 1-2 lžícemi hladké mouky, necháme ji rozpustit v tuku a zalijeme vodou či vývarem, vložíme maso a necháme dusit 1 hodinu nebo déle až do změknutí.

Až maso změkne a omáčka zhoustne, dochutíme solí a pepřem.

Tip na závěr : Výborně chutná s rýží

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept