Vepřové ragú se žampiony, pórkem a mrkví

Autor: Petr K HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 60 minut Doba přípravy
Střední Obtížnost
4 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Ragú z vepřové pečeně se zeleninou na červeném víně. Skvělý recept pro slavnostnější oběd nebo večeři!

Ingredience

  • 500 g vepřové pečeně bez kosti
  • 250 g žampionů
  • 150 g pórku
  • 4 větší mrkve
  • 2 dcl červeného vína
  • sůl, pepř
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 1 lžička kukuřičného škrobu
  • 4 kuličky nového koření
  • 2 bobkové listy
  • 1 lžíce oleje
  • 2 dcl vývaru nebo vody

Příprava

Maso nakrájíme na menší kostky, osolíme, opepříme a lehce obalíme v mouce. Houby a pórek nakrájíme nahrubo, mrkve na silnější kolečka.

Maso ze všech stran zprudka opečeme na oleji, ideální v pánvi wok. Přidáme zeleninu a pár minut za stálého míchání opékáme. Podlijeme trochou vývaru a červeným vínem, přiklopíme a na mírném ohni dusíme do měkka (cca 20 minut).

Nakonec rozkvedláme škrob ve studené vodě, přilijeme a na plném ohni za stálého míchání necháme odpařit přebytečnou vodu na šťávu.

Podáváme s dušenou rýži nebo šťouchanými brambory.

Tip na závěr : Vepřová pečeně je suché maso, kdo má rád šťavnatější, může použít šťavnajtější.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept