Vepřový guláš

Autor: Martik1278543 HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 120 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
4 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Oblíbený recept na vepřový guláš jehož výhodou je kratší doba dušení a nižší cena masa než u hovězího guláše.

Ingredience

  • 500 g vepřového plecka nebo vepřového na guláš
  • 250 g cibule
  • 1 lžíce sádla
  • 1 lžíce rajského protlaku
  • 2 lžíce mletého kmínu
  • 1,5 lžíce sladké mleté papriky
  • sůl, voda na podlití
  • 1 stroužek česneku

Příprava

Na sádle osmažte nakrájenou cibuli dozlatova. Poté přidejte na kostky nakrájené vepřové maso, osolte a nechejte zatáhnout.

Přidejte sladkou papriku, kmín, propasírovaný stroužek česneku a lžící rajského protlaku. Promíchejte a zalijte vodou, tak aby se maso mohlo dusit.

Vařte přikryté cca 1,5 hodiny a dle chuti dosolte. Guláš nemusíte díky rajskému protlaku zahušťovat.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept