Vláčná bábovka s tvarohem

Autor: Matapece HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 60 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
10 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Tahle bábovka s tvarohem je krásně vláčná. Tento klasický dezert se k odpolední kávičce i na svačinu pro děti. Rostlinný tuk můžeme klidně nahradit máslem.

Ingredience

  • 250 g Hery
  • 200 g cukru krupice
  • 4 vajíčka
  • 250 g tučného tvarohu ve vaničce
  • 150 g hladké mouky
  • 150 g polohrubé mouky
  • 1 ks prášek do pečiva
  • hrubá mouka na vysypání formy
  • tuk na vymazání formy
  • hrst loupaných mandlí na ozdobení

Příprava

Formu na bábovku si vymažeme a vysypeme hrubou moukou. Do záhybů můžeme dát oloupané mandle (není to nutné).

Hladkou a polohrubou mouku smícháme společně s práškem do pečiva a dáme stranou.

Oddělíme si žloutky od bílků. Z bílků ušleháme tuhý sníh a zašleháme 100 g cukru. Šleháme, dokud se cukr nerozpustí.

V další misce vyšleháme cukr, žloutky a změklou Heru. Do směsi zašleháme tvaroh. Následně zlehka vmícháme ušlehaný sníh a moučnou směs.

Těsto dáme do formy a pečeme ve vyhřáté troubě na 175°C a pečeme cca 45 minut. Propečenost zkontrolujeme špejlí. Po vychladnutí bábovku vyklopíme a posypeme moučkovým cukrem.

Tip na závěr : Je důležité, aby všechny suroviny měly pokojovou teplotu, jinak hrozí, že se těsto srazí. Hotovou bábovku s tvarohem můžeme ještě polít rozehřátou čokoládou nebo si připravit citronovou polevu. Tu připravíme tak, že do cca 200 g cukru moučky přidáme malou lžičku oleje a poté po lžičkách přidáváme citronovou šťávu bez jadérek. Mícháme, dokud není poleva hladká. Chceme, aby byla tekutá, aby se dobře rozlila na bábovku. Po polití poleva poměrně rychle ztuhne.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept