Vláčný velikonoční beránek

HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 60 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
6 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Tento úžasně vláčný a jemný velikonoční beránek obsahuje jednu netradiční ingredienci – majonézu. Díky ní je těsto krémové a výsledný beránek se přímo rozplývá na jazyku.

Ingredience

  • 250 g polohrubé mouky
  • 1 kypřící prášek
  • Kůra z 1 citrónu
  • 150 g třtinového cukru
  • 250 ml majonézy Hellmann's Original
  • 300 ml polotučného mléka
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • Máslo nebo olej na vymazání formy
  • Hrubá mouka na vymazání formy
  • Moučkový cukr k servírování

Příprava

Troubu rozehřejeme na 180 °C.

Ve větší míse smícháme suché ingredience, polohrubou mouku, kypřící prášek, kůru z 1 citrónu a špetku soli.

Třtinový cukr vyšleháme s majonézou. Pomalu přidáváme všechno mléko, vanilkový extrakt a dobře rozmícháme.

Suchou a tekutou směs spolu dobře promícháme.

Formu beránka vymažeme máslem nebo olejem a vysypeme hrubou moukou. Těsto do takto připravené formy nalijeme a rovnoměrně rozprostřeme. Přikryjeme druhou polovinou formy a pečeme 55 minut.

Po upečení vytáhneme formu z trouby a necháme vychladnout. Po vychladnutí beránka opatrně vyklopíme z formy a lehce pocukrujeme. Servírujeme.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept