Příprava
Kouzlo tohoto vrstveného salátu spočívá v jeho průhledné prezentaci. Pro maximální vizuální efekt použijte skleněnou mísu s rovnými stěnami nebo jednotlivé skleněné poháry.
Brambory a červenou řepu nastrouhejte zvlášť na hrubém struhadle. Vejce také nastrouhejte zvlášť, a to žloutek a bílek odděleně. Tuňáka smíchejte s kukuřicí a nasekanou petrželkou a rozdělte směs na dvě části. Brambory lehce osolte a opepřete.
Na dno průhledné mísy se širokým dnem položte první polovinu nastrouhaných a ochucených brambor. Tato vrstva bude tvořit základ.
Na brambory rozprostřete první polovinu směsi tuňáka s kukuřicí.Vše důkladně přelijte smetanou.
Přidejte druhou polovinu nastrouhaných brambor. Následuje druhá polovina směsi tuňáka.
Poté na tuňáka rovnoměrně nasypte nastrouhanou červenou řepu.
Navrch potřete salát majonézou a posypte nastrouhanými vejci. Pro co nejlepší vizuální efekt střídejte vrstvy nastrouhaného bílku a žloutku.
Pro dosažení nejlepší chuti nechte salát odpočívat v chladničce alespoň 20 minut, aby se všechny chutě propojily.
Diskuse k receptu (0)
Nový komentář