Vrstvený čočkový salát do sklenice

HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 25 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
4 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Rychlý, chutný a plný živin. Přesně takový je tento vrstvený čočkový salát, který si díky vrstvení do sklenice můžete vzít kamkoliv s sebou. Je to ideální oběd ve sklenici pro všechny, kteří hledají zdravý recept na cesty, do práce nebo na piknik. Navíc je to skvělý rostlinný oběd, který vás zasytí na celé odpoledne.

Ingredience

  • 1 šálek čočky (zelené/černé)
  • 1 jemně nasekaná červená cibule (cca 75 g)
  • 120 g jemně nasekaného řapíkatého celeru
  • 40 g nasekaných vlašských ořechů
  • 2 lžíce čerstvé petržele, nasekané
  • 3-4 lžíce majonézy Hellmann's
  • 2 lžíce dijonské hořčice
  • 1 lžíce červeného vinného octu
  • 1 lžíce medu
  • Sůl a pepř podle chuti

Příprava

Kouzlo tohoto vrstveného salátu spočívá ve správném vrstvení. Zajistíte tak, že jednotlivé ingredience zůstanou křupavé a salát se před konzumací nerozmočí.

Čočku uvařte podle pokynů na obalu. Odstavte, sceďte přebytečnou vodu a nechte vychladnout.

Jemně nasekejte červenou cibuli a celer i čerstvou petrželku.

V misce smíchejte majonézu, dijonskou hořčici, vinný ocet, med, sůl a pepř. Ochutnejte a případně dochuťte dle sebe.

Do misky/sklenice vrstvěte nejdříve majonézovou zálivku, poté čočku, cibulku, celer, a jako poslední přidáme ořechy a petrželku.

Tip na závěr : Sklenici pevně uzavřete. Až si budete chtít salát vychutnat, stačí ho jednoduše protřepat, aby se dresink spojil se všemi ingrediencemi, nebo ho celý vysypat do misky a promíchat.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept