Výborné a rychlé dýňové rizoto

HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 40 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
4 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Dýňové rizoto je prostě lahůdka! Obzvláště v kombinaci s parmazánem a vlašskými ořechy.

Ingredience

  • 700 g dýně
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 litr vroucí vody
  • 2 vaničky Knorr bohatého bujónu zeleninového
  • 1 cibule
  • 60 g celeru
  • 2 stroužky česneku
  • 150 g rýže Arborio
  • 150 g špaldy (F50F)
  • 75 g parmazánu
  • 50 g vlašských ořechů (F50F)
  • 50 g řeřichy (F50F)

Příprava

Troubu předehřejeme na 220°C. Dýni nakrájíme na dvoucentimetrové kostky a smícháme je s olejem. Rozložíme je na plech vyložený pečicím papírem a pečeme asi 15 minut doměkka.

Ve vroucí vodě rozpustíme bujón. V hrnci rozpálíme olivový olej a opečeme na něm cibuli a celer pokrájené nadrobno a utřený česnek.

Do pánve nasypeme rýži a špaldu a krátce orestujeme. Přilijeme trochu vývaru, přiklopíme pokličkou a vaříme. Průběžně doléváme vývarem, dokud není rýže a špalda na skus. To trvá asi 25 minut.

Do rizota přidáme kousky dýně a parmazán. Osolíme, opepříme a servírujeme s vlašskými ořechy a řeřichou.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept