Příprava
Vepřové maso nakrájejte na tenké nudličky (asi 3-4 cm dlouhé a 1 cm široké). Osolte a opepřete.
Ve větší pánvi nebo kastrolu rozehřejte olej. Cibuli nakrájenou nadrobno orestujte do zlatova. Přidejte maso a zprudka opečte ze všech stran, dokud se nezatáhne.
Přidejte obě papriky (sladkou i pálivou) a rajčatový protlak. Krátce prohřejte, aby se rozvinula chuť. Přidejte prolisovaný česnek a promíchejte.
Směs podlijte vodou a přidejte hořčici a Knorr Bohatý Bujón Hovězí. Všechno pořádně rozmíchejte, přikryjte a duste na mírném ohni 30-40 minut, dokud maso nezměkne. Je-li třeba, podlévejte.
Mezitím co se maso dusí, nakrájejte kapie a sterilované okurky na nudličky. Feferonky nakrájejte na tenká kolečka (bez semínek, pokud nechcete příliš ostrou variantu).
Když je maso měkké, přidejte nakrájenou kapii, okurky a feferonky. Povařte ještě 5-10 minut, dokud zelenina lehce nezměkne, ale zůstane křupavá. Podle potřeby dosolte a dopepřete, popřípadě zahustěte (např. tmavou jíškou). Výsledná omáčka by měla být pikantní, hustá a plná chuti.
Katův šleh se tradičně podává s křupavými bramboráky. Stejně skvěle chutná s dušenou rýží.
Diskuse k receptu (0)
Nový komentář