Vydatná zeleninová polévka s burizony z divoké rýže

HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 40 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
4 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Tahle polévka je plná vitaminů díky pórku a petrželi a vydatná díky bramborám a rýži. Vyzkoušejte ji k obědu či večeři!

Ingredience

  • 300 g pórku
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 25 g divoké rýže (F50F)
  • 500 g brambor
  • 250 g kořenové petržele (F50F)
  • 2 vaničky Knorr bohatého bujonu zeleninového
  • 200 ml zakysané smetany
  • 25 g řeřichy (F50F)

Příprava

Pórek omyjeme a nakrájíme na půlkolečka. Petržel a brambory nakrájíme na malé kostičky.

V hluboké pánvi osmahneme na lžíci oleje na mírném plameni divokou rýži, dokud „nepopraská“ a nejsou z ní burizony. To trvá i 10 minut. Dáme ji stranou.

Vedle na pánvi na lžíci oleje osmahneme pórek a petržel a přidáme brambory. Přilijeme vodu a rozpustíme v ní bujón. Vaříme asi 10 až 15 minut.

Část zeleniny z polévky ponecháme stranou, zbytek rozmixujeme tyčovým mixérem. Vmícháme do ní zakysanou smetanu a prohřejeme.

Do mističek rozdělíme nerozmixované kousky zeleniny, poté zalijeme zeleninovým krémem. Podáváme s řeřichou.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept