Základní recept na langoše

Autor: Martik1278543 HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 90 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
5 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Základní recept na langoše, velkých 6, malých 12 kousků.

Ingredience

  • 250 g hladké mouky
  • 15 g droždí
  • 200 ml mléka
  • lžička cukru
  • sůl
  • olej na smažení

Příprava

Nejprve si připravte kvásek z rozdrobeného droždí, části mléka, cukru a lžičky mouky.

Když vám vzejde kvásek, smíchejte ho s moukou, zbytkem mléka a droždí nejlépe elektrickým robotem.

Těsto nechejte 30 minut kynout. Poté vytvořte bochánky, které ještě pod utěrkou nechejte 10 minut kynout.

Na rozpáleném tuku smažte langoše, které vytvoříte z bochánku vytaháváním jednotlivých stran do placky.

Zlatavé langoše vysušte od tuku a podávejte nasladko s povidly, nebo naslano s česnekem, kečupem a sýrem.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept