Základní těsto na pizzu – jako z pizzerie

Autor: PaBu HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 15 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
4 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Stejné jako z pizzerie a překvapivě snadné – můžete si ho také zamrazit, díky čemuž pak vykouzlíte rychlý oběd nebo večeři.

Ingredience

  • 550 g hladké mouky na pizzu
  • 1/2 kostky droždí
  • 1 lžička cukru
  • 5 lžic olivového oleje
  • 1 lžička soli
  • 300 ml vlažné vody

Příprava

Droždí rozdrobíme do mísy, zasypeme cukrem a mícháme, dokud se droždí úplně nerozpustí. Zalijeme trochou teplé vody a necháme vzejít kvásek. Trvá to asi 15 minut.

V míse si smícháme mouku, sůl, olej a kvásek. Po částech příléváme vodu a hněteme, dokud nevznikne soudržné těsto.

Vytvoříme bochánek, poprášíme moukou a necháme nakynout alespoň 1 hodinu.

Celý bochánek si můžeme rozdělit na 4 menší pizzy nebo třeba 2 větší.

Každý díl pomocí prstů vytvarujeme do tenoučké placky, poklademe na ní oblíbené ingredience a pečeme v rozpálené troubě asi 15 minut.

Tip na závěr : A skvělá a přitom jednoduchá náplň pizzy? Sugo, rajče, mozarella a bazalka!

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept