Zapečená cuketa se sýrem čedar

Autor: PaBu HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 30 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
2 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Cuketa je skvělá a variabilní zelenina plná vitaminů. Obzvláště v létě, když je její sezona, je plná chuti a živin. A právě v tomto období doporučujeme připravovat pokrmy z cuketu. Například tato zapečená cuketa se smetanou a sýrem je jednoduchá a během půl hodiny hotová – a je skvělá sama o sobě jako lehčí bezmasý oběd nebo večeře, případně ji můžete servírovat jako přílohu k oblíbenému masu.

Ingredience

  • 1 větší cuketa
  • 1 vejce
  • 200 ml smetany
  • 150 g čedaru
  • Sůl
  • Máslo na vymazání zapékací nádoby

Příprava

Cuketu oškrábeme a nakrájíme na kolečka. Posolíme a necháme cca 10 minut vypotit.

Osušíme kuchyňskou utěrkou. Zapékací nádobu vymažeme máslem, poklademe kolečky cukety.

V hrnečku rozšleháme vajíčko, přilijeme smetanu a nastrouhaný sýr. Směsí polijeme cuketu. Pečeme cca 20 minut na 180 stupňů.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept