Zapečená kaše s veganským mletým

HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 40 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
4 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Tento recept kombinuje hned několik kuchyní – zapečená bramborová kaše je typická pro Ameriku, zatímco koření ras el-hanout se používá v Africe. Ale výsledek bude chutnat všem napříš kontinenty!

Ingredience

  • 2 balení Magic Mince od The Vegetarian Butcher
  • 1 kg brambor
  • 0,5 kg kyselých jablek
  • 0,5 kg sladkých jablek
  • 2 cibule
  • Olej
  • Lžíce severoafrického koření Ras el-hanout
  • Muškátový oříšek
  • Pepř a sůl

Příprava

Předehřejeme troubu na 200°C. Cibule si nakrájíme najemno a půlku dáme stranou. Brambory a jablka oloupeme a nakrájíme na stejně velké kostky. Spolu s polovinou cibule vložíme do pánve, přidáme vodu, aby byly akorát ponořené a vaříme doměkka. Slijeme, ale ponecháme si 200 ml tekutiny stranou. Směs rozmačkáme a zředíme tekutinou, je-li to třeba. Dochutíme muškátovým oříškem, solí a pepřem.

Na oleji osmažíme druhou polovinu cibule a mleté. Okořecíme ras el-hanout a promícháme.

Nyní si vezmeme pekáček a začneme vrstvit – na kaši navršíme „masovou“ směs a navrch rozprostřeme Posypku. Pečeme asi dvacet minut, dokud není povrch krásně zlatavý.

Ingredience Posypka

  • 100 g ořechů kešu
  • 3 lžíce lahůdkového droždí
  • 1 lžička soli
  • 1 stroužek česneku

Příprava Posypka

Všechny ingredience na Posypku rozmixujeme nahrubo v mixéru.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept