Příprava
Předehřejeme troubu na 200°C. Cibule si nakrájíme najemno a půlku dáme stranou. Brambory a jablka oloupeme a nakrájíme na stejně velké kostky. Spolu s polovinou cibule vložíme do pánve, přidáme vodu, aby byly akorát ponořené a vaříme doměkka. Slijeme, ale ponecháme si 200 ml tekutiny stranou. Směs rozmačkáme a zředíme tekutinou, je-li to třeba. Dochutíme muškátovým oříškem, solí a pepřem.
Na oleji osmažíme druhou polovinu cibule a mleté. Okořecíme ras el-hanout a promícháme.
Nyní si vezmeme pekáček a začneme vrstvit – na kaši navršíme „masovou“ směs a navrch rozprostřeme Posypku. Pečeme asi dvacet minut, dokud není povrch krásně zlatavý.
Diskuse k receptu (0)
Nový komentář