Zapečená rýže s mletým masem

Autor: Annie HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 40 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
4 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Zapečená rýže s masem a zeleninou je rychlý a zdravý pokrm, při jehož přípravě ušpiníte jen minimum nádobí. Nebojte se experimentovat a zkoušet různé druhy zeleniny i masa – klidně použijte místo mletého vepřového mix hovězího a vepřového.

Ingredience

  • Máslo na vymazání
  • 1 hrnek rýže
  • 250g mletého vepřového masa
  • 2 žloutky
  • 1 Smetana na vaření
  • 200g tvrdého sýrů eidam
  • 200g pórku
  • Sůl
  • Pepř
  • Granulovaný česnek
  • Italské koření

Příprava

Uvaříme rýži a osmahneme mleté maso s italským kořením.

Na pánvi z masa osmahneme lehce pórek nakrájený na kolečka a to do změknutí.

Smícháme žloutky, smetanu a osmahlý pórek. Směs osolíme opepříme a přidáme granulovaný česnek.

Pekáček vymažeme máslem a vrstvíme rýži, smetanu, maso a sýr. Pečeme na 250 stupňů na 30 minut.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept