Zapečené brambory s chřestem a bešamelem

HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 40 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
3 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

V tomto receptu domácí bešamelová omáčka báječně doplňuje zapečené brambory a chřest a výsledkem je svěží jarní jídlo. Podávejte zapečené brambory k obědu nebo se salátkem k večeři.

Ingredience

  • 600 g brambor
  • 500 g bílého chřestu
  • 1 lžíce sezamových semínek (F50F)
  • 50 g sýra

Příprava

Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Oloupeme i chřest a odřízneme spodní konce. Chřest nakrájíme na 3 cm dlouhé kousky.

Brambory vaříme s bujonem v mírně osolené vodě po dobu 5 minut. Přidáme chřest a vaříme dalších 5 minut. Scedíme.

Brambory a chřest vyskládáme do pekáčku, zalijeme bešamelem a posypeme strouhaným sýrem a semínky.

Pečeme v předehřáté troubě na 200 ° C  po dobu 25-30 minut.

Ingredience Bešamel

  • 500 ml mléka
  • 1 vanička bohatého bujonu Knorr zeleninového
  • 50 g hladké mouky
  • 50 g másla
  • Muškátový oříšek

Příprava Bešamel

Máslo rozehřejeme a za stálého míchání přidáváme mouku. Umícháme jíšku, zředíme ji mlékem a za stálého míchání povaříme do zhoustnutí. Ve směsi rozpustíme bujón. Na závěr přidáme špetku nastrouhaného muškátového oříšku. Můžeme použít i mletý.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept