Zapečené fazole se strouhankou ze starého chleba

HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 45 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
Nepálí Pikantnost

Fazole jsou naprosto univerzální surovinou, která se dá využít na nespočet způsobů. Hellmann's snadné zapečené fazole jsou bezpochyby oblíbenou volbou.

Ingredience

  • 2 velké cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 4 větší mrkve
  • 400 g kapusty
  • 300 g fazolí
  • 3 rajčata nastrouhaná
  • 4 lžíce Hellmann's kečupu s cherry rajčátky
  • 1 lžička sušeného oregana
  • 1/2 lžičky sušeného tymiánu
  • 150 g strouhanky
  • 3 lžíce oleje
  • sůl a pepř

Příprava

Cibuli a česnek nakrájejte najemno. Ve větším hrnci rozehřejte olej, přidejte cibuli a česnek a nechejte zezlátnout.

Mrkev nakrájejte na půlkolečka, přidejte do hrnce a chvíli restujte.

Kapustu nakrájejte na menší kousky a restujte dalších 5 minut.

Rajčata nastrouhejte na struhadle, slupky nasekejte najemno a přidejte do hrnce spolu s kečupem, kořením, solí a pepřem. Přidejte fazole, zalijte vodou z fazolí a vínem a nechejte 15 minut povařit.

Strouhanku promíchejte s olejem a solí. Směs fazolí a zeleniny přendejte do zapékací mísy nebo pekáčku, posypejte strouhankou a pečte na 180 °C asi 20 minut, nebo dokud strouhanka nezezlátne.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept