Zapečené špecle se špenátem a sýrem

HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 20 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
4 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Špecle jsou vaječné nudle nebo noky často používané v kuchyních v jižním Německu a Rakousku. Narazíte na ně ale i ve Švýcarsku nebo v Maďarsku. Špecle chutnají skvěle zapečené a báječně si rozumí s rozpuštěným sýrem.

Ingredience

  • 250 g mraženého špenátu (F50F)
  • 500 g špeclí
  • 2 cibule
  • 2 lžíce oleje
  • 1 vanička bohatého bujonu Knorr zeleninového
  • Sůl a pepř
  • 150 g strouhaného sýra

Příprava

Špecle uvaříme podle návodu na obalu.

Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Na rozpáleném oleji orestujeme cibuli dozlatova. Přidáme špenát a postupně ho zahříváme, dokud se s cibulí pěkně nespojí. Přidáme klidně až 150 ml vody. Špenátovou směs dochutíme bujonem, solí a trochou pepře.

Scezené špecle vložíme do zapékací mísy. Potřeme špenátovou směsí a dobře promícháme. Polovinu sýra vmícháme do špeclí a druhou půlkou je posypeme.

Sýrové špecle pečeme v předehřáté troubě na 250 °C 5–7 minut, dokud se sýr nezačne rozpouštět. Chceme, aby byl povrch špeclí zlatavý.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept