Zapečený chléb po italsku

HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 20 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
4 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Skvělá snídaně i oběd. Anebo taky lehká a lahodná večeře. :)

Ingredience

  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 1 plechovka krájených rajčat (400 g)
  • 30 g koření Knorr Oregáno drhnuté
  • 1 rajče (F50F)
  • 20 g rukoly
  • 3 plátky chleba
  • 75 g mozarelly

Příprava

Na oleji opečeme cibuli nakrájenou nadrobno, drcený česnek, rajčata z plechovky a oregáno. Necháme dusit asi 15 minut, aby se chutě spojily.

Rajče nakrájíme na plátky a omyjeme rukolu.

Plátky chleba položíme na plech a navršíme na ně rajčatovou směs, plátky rajčat a kousky mozarelly. Pečeme v troubě 6 až 8 minut při 170 stupních.

Zapečené chleby ozdobíme rukolou a zakápneme olivovým olejem.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept