Zapečený květák s jáhlami a domácím bešamelem

HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 40 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
4 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Květák, jáhly a domácí bešamel – výsledkem je zdravé zeleninové jídlo, které zasytí a dodá tělu spoustu vitamínů. Zkuste tuto lehkou večeři i vy!

Ingredience

  • 150 g jáhel (F50F)
  • 500 g květáku
  • 200 g mrkve

Příprava

Jáhly uvaříme ve vodě doměkka.

Květák omyjeme a rozebereme na růžičky. Mrkev oloupeme a nakrájíme na kousky. Zeleninu vaříme na páře asi 10 minut.

Do vymaštěného pekáčku naskládáme jáhly, zeleninu a zalijeme bešamelem. Zapékáme asi 25 minut v troubě předehřáté na 200 stupňů.

Ingredience Bešamel

  • 500 ml mléka
  • 1 vanička bohatého bujonu Knorr zeleninového
  • 50 g hladké mouky
  • 50 g másla
  • Muškátový oříšek

Příprava Bešamel

Máslo rozehřejeme a za stálého míchání přidáváme mouku. Umícháme jíšku, zředíme ji mlékem a za stálého míchání povaříme do zhoustnutí. Vmícháme bujon, který necháme rozpustit. Na závěr přidáme špetku nastrouhaného muškátového oříšku. Můžeme použít i mletý.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept