Zastřené vejce

Autor: Olinka HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 10 minut Doba přípravy
Náročné Obtížnost
2 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Že je zastřené vejce nad vaše síly? Určitě ne s tímto receptem, připravte si báječnou snídani jako z vaší oblíbené kavárny.

Ingredience

  • 2 PL Majonézy Hellmann’s
  • 2 PL zkysané smetany
  • 1 stroužek česneku
  • sůl
  • Knorr černý pepř mletý z Vietnamu
  • 1 PL octa
  • 2 vejce
  • čerstvá paprika
  • baetka
  • 100 g šunky
  • petrželka

Příprava

Majonézu Hellmann‘s promícháme se zakysanou smetanou a česnekem nakrájeným na plátky.

Směs osolíme a opepříme.

V hrnci přivedeme vodu k varu, kterou osolíme, přilijeme ocet a zvolna vaříme.

Vejce jednotlivě vyklepneme do naběračky a každé opatrně vlijeme do horké vody.

Bílek přetáhneme vidličkou přes žloutek, necháme srazit a vaříme asi 5 minut.

Papriky nakrájíme na kolečka.

Na každý kousek bagety položíme několik koleček papriky, šunku a navrch jedno zastřené vejce.

Přes vejce přelijeme dresink a vše posypeme kousky nakrájené petrželky.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept