Zdravý a rychlý salát ze zelených fazolek

HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 25 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
Nepálí Pikantnost

Pokud míváte v mrazáku zelené fazolky, máte vlastně hlavní ingredienci tohoto salátu. Ten vykouzlíte snadno ze zásob v kuchyni a uvidíte, že si na něm pochutnáte.

Ingredience

  • 450 g mražených zelených fazolek
  • 1 vanička bohatého bujonu Knorr zeleninového
  • 150 g oranžových cherry rajčat (F50F)
  • 50g rukoly
  • 3 lžíce olivového oleje
  • Sůl a pepř
  • 20 g parmazánu

Příprava

Fazolky dáme vařit do menšího množství spolu s bujonem. Ten nám je krásně ochutí. Vaříme, dokud nejsou na skus. Pak je slijeme a necháme vychladnout.

Rajčata omyjeme a rozpůlíme. Rukolu pořádně promyjeme, scedíme a nakrájíme na hrubo.

Fazolky dáme do mísy, přidáme rajčata a rukolu. Do salátu přidáme olej a pořádně ho osolíme a opepříme.

Fazolkový salát servírujeme s hoblinkami parmazánu.

Tip na závěr : Do salátu můžete vmíchat lžíci až dvě zakysané smetany nebo majonézy. Nebojte se ani šťávy z citronu, která k fazolkám pěkně ladí.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept