Zdravý zeleninový hrnec s treskou

HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 25 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
4 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Treska, zelenina, luštěniny a čerstvý koriandr… To vše najdete v tomto lahodném a zdravém jídle z jednoho hrnce!

Ingredience

  • 2 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 50 g čerstvého zázvoru
  • 400 g tresky
  • 3 lžíce oleje
  • 1 lžíce kurkumy
  • 1 lžíce kari
  • 2 plechovky nakrájených rajčat (800 g)
  • 500 ml vody
  • 200 g bílého zelí
  • 1 plechovka cizrny (400 g)
  • 1 vanička Knorr bohatého bujónu zeleninového
  • 1 plechovka čočky (400 g)
  • Kúra z 1 citronu
  • Hrst koriandru

Příprava

Cibuli nakrájíme nadrobno a česnek se zázvorem nastrouháme najemno.

Kousky tresky osmahneme v hluboké pánvi na oleji do zlatova. Dáme stranou.

Do stejné pánve přidáme olej a osmahneme cibuli, česnek, zázvor, kurkumu, kari a rajčata z plechovky. V půl litru horké vody rozpustíme bujón a vlijeme do směsi.

Zelí nakrájíme a přidáme do pánve. Vaříme asi 10 minut.

Cizrnu a čočku scedíme a spolu s treskou přidáme do pokrmu. Vaříme asi 5 minut.

Na závěr obsah hrnce dochutíme nastrouhanou kúrou z citronu a čerstvým koriandrem.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept