Zelené rizoto plné vitamínů

HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 50 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
4 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Zelená zelenina jako chřest, brokolice a hrášek jsou základem tohoto skvělého rizota. Nebojte se experimentovat a vyzkoušejte klidně i jinou zeleninu, která je zrovna v sezoně.

Ingredience

  • 200 g zeleného chřestu
  • 60 g šalotky
  • 1 vanička bohatého bujónu Knorr zeleninového
  • 200 g brokolice
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 175 g rýže Arborio (F50F)
  • 100 g mraženého hrášku
  • 25 g parmezánu, strouhaný
  • 25 g piniových oříšků

Příprava

Z chřestu odřízneme tuhé konce. Brokolici rozdělíme na růžičky. Vložíme do půl litru vody a přivedeme k varu. Ve vodě rozpustíme bujón a vaříme asi 8 minut.

Zeleninu vyjmeme a zchladíme pod studenou vodou. Vývar nevyhazujeme, budeme ho ještě potřebovat. Chřest i brokolici nakrájíme na menší kousky – v jedné misce si necháme stonky, ve druhé vrchní části.

Na pánvi na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou šalotku, dokud není pěkně zlatavá. Přidáme rýži s opečeme.

K rýži přilijeme část zeleninového vývaru. Vaříme na mírném plameni, a jakmile se tekutina vyvaří, přilijeme další. Takto opakujeme, dokud nám nedojde vývar a rýže není akorát na skus. To trvá asi 15 minut.

Do hotového rizota vmícháme  hrášek a zahříváme, dokud nepovolí. Pak přidáme stonky chřestu a brokolice.

Vrchní části chřestu a brokolice opečeme na pánvičce na troše oleje a ozdobíme jimi hotové rizoto. Servírujeme se sýrem a piniovými oříšky.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept