Příprava
Z chřestu odřízneme tuhé konce. Brokolici rozdělíme na růžičky. Vložíme do půl litru vody a přivedeme k varu. Ve vodě rozpustíme bujón a vaříme asi 8 minut.
Zeleninu vyjmeme a zchladíme pod studenou vodou. Vývar nevyhazujeme, budeme ho ještě potřebovat. Chřest i brokolici nakrájíme na menší kousky – v jedné misce si necháme stonky, ve druhé vrchní části.
Na pánvi na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou šalotku, dokud není pěkně zlatavá. Přidáme rýži s opečeme.
K rýži přilijeme část zeleninového vývaru. Vaříme na mírném plameni, a jakmile se tekutina vyvaří, přilijeme další. Takto opakujeme, dokud nám nedojde vývar a rýže není akorát na skus. To trvá asi 15 minut.
Do hotového rizota vmícháme hrášek a zahříváme, dokud nepovolí. Pak přidáme stonky chřestu a brokolice.
Vrchní části chřestu a brokolice opečeme na pánvičce na troše oleje a ozdobíme jimi hotové rizoto. Servírujeme se sýrem a piniovými oříšky.
Diskuse k receptu (0)
Nový komentář