Zelenina a fazole z jednoho pekáčku

HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 45 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
4 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Není asi nic snazšího než nakrájet zeleninu a hodit ji v pekáčku do trouby. Je to až triviální – nicméně chuťově skvělé. V tomhle jídle se snoubí chutě různých druhů zeleniny a výsledek je báječné a svěží jídlo skoro bez práce.

Ingredience

  • 400 g batátů
  • 1 plechovka černých fazolí
  • 3 mrkve
  • 3 řapíky celeru
  • 3 jarní cibulky
  • 1 cibule
  • 50 g kapusty
  • 2 stroužky česneku
  • 1 snítka rozmarýnu
  • Petržel
  • Chléb

Příprava

Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Batáty nakrájíme na menší kousky, fazole scedíme. Mrkev, celer, cibuli, kapustu i česnek nakrájíme na menší kusy, česnek můžeme na plátky.

Všechny ingredience kromě kapusty a petržele dáme se snítkou rozmarýnu do pekáčku a pečeme zakryté 45 minut, případně dokud zelenina nezměkne. Zelenina pustí šťávu, a bude tak spíš vařená než pečená.

Hotovou zeleninu smícháme s kapustou a posypeme nasekanou petrželkou. Podáváme s pečivem.

Tip na závěr : Zeleninu můžeme podávat jogurtovým dipem – stačí smíchat bílý jogurt, majonézu Hellmann's a podle chuti sůl, pepř a bylinky. Případně utřený stroužek česneku.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept