Zelenina pečená v troubě (řepa, černý kořen, mrkev, batáty, chřest)

HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 35 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
4 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Zelenina pečená v troubě chutná skvěle samotná, třeba jen s majonézou Hellmann's nebo s jogurtovým dipem. Případně ji servírujte jako přílohu k oblíbenému masu. Hlavní je všechny kousky rovnoměrně obalit ve směsi oleje a bylinek – jen tak se upeče krásně dozlatova.

Ingredience

  • 200 g černého kořene (F50F)
  • 200 g sladkých brambor (F50F)
  • 300 g zeleného chřestu
  • 200 g červené řepy
  • 200 g mrkve
  • 1 velká červená cibule
  • 1 vanička Knorr Bohatého bujonu zeleninového
  • 50 ml vody
  • 4 lžíce řepkového oleje
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce nasekaného rozmarýnu
  • 2 lžíce nasekaného tymiánu

Příprava

Předehřejeme troubu na 200°C.

50 ml vody přivedeme v malém rendlíčku k varu, a rozmícháme v ní bujon. Přidáme olej, prolisovaný česnek a nasekaný rozmarýn a tymián. Dáme stranou.

Černý kořen oloupeme a nakrájíme na menší kousky. To samé uděláme s batáty. Chřest i mrkev omyjeme a nakrájíme na menší kusy – aby byly zhruba stejné jako batáty a černý kořen. Červenou cibuli oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. Řepu oloupeme a nakrájíme na malé kousky.

Zeleninu smícháme s bylinkovou směsí a dochutíme pepřem a solí.

Pečeme asi 17 až 20 minut, dokud není zelenina upečená dozlatova.

Ingredience Na ozdobu

  • 80 g vlašských ořechů (F50F)
  • 50 g sýra feta

Příprava Na ozdobu

Pokud chceme, servírujeme s nahrubo nasekanými vlašskými ořechy a kousky feta sýra.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept