Zeleninová caponata aneb ratatouille po italsku

HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 60 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
Nepálí Pikantnost

Nevíte, co vařit k večeři? Vyzkoušejte italskou verzi ratatouille – díky spoustě zeleniny se hodí i pro ty, kteří si hlídají váhu.

Ingredience

  • 5 lžic olivového oleje
  • 1,5 kg lilku
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 4 rajčata
  • 1⁄2 svazku čerstvé hladkolisté petrželky
  • 30 ml octa z červeného vína
  • 2 lžíce kaparů
  • 2 lžíce Knorr oregána z Turecka
  • 50 g opečených piniových oříšků (F50F)

Příprava

Ve větším hrnci rozehřejeme olej a na něm orestujeme lilek nakrájený na větší kousky. Chceme, aby byl opečený dozlatova – trvá to asi čtvrt hodiny.

K lilku přidáme rajčata nakrájená nadrobno, stonky petrželky, ocet a kapary. Zahříváme asi deset minut.

Směs dochutíme kořením, solí a pepřem.

Caponatu servírujeme ještě teplou s toasty a piniovými ořechy.

Tip na závěr : Pokrm můžeme servírovat i zastudena. Ideálně pak s čerstvou řeřichou. Skvělou přílohou je také divoká rýže.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept