Zeleninová palačinka plná chuti

HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 15 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
4 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Celozrnná mouka je zdravější varianta té klasické. Vyrábí se totiž nejen z vnitřní části zrna, ale i jeho obalové vrstvy zrna a klíček. Proto obsahuje víc vlákniny, minerálů a také nenasycených mastných kyselin, bílkovin a enzymů. Tyto palačinky obsahují nejen celozrnnou mouku, ale také plno zeleniny a olivový olej. Takže jde o výživné a plnohodnotné jídlo vhodné na snídani, oběd nebo večeři!

Ingredience

  • 100 g celozrnné mouky
  • ½ lžičky jedlé sody
  • 1 vejce
  • 100 ml vody
  • ½ vaničky bohatého bujonu Knorr zeleninového
  • Hrst špenátových listů
  • Půl červené cibule
  • 1 malá cuketa
  • Pepř
  • 2 lžíce olivového oleje

Příprava

Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Cuketu nastrouháme nahrubo. Špenátové listy nahrubo nasekáme.

V míse smícháme mouku s jedlou sodou. Uprostřed uděláme důlek a vyklepneme do něj vajíčko. V deci horké vody rozpustíme bujón. Necháme vychladnout na pokojovou teplotu a za stálého míchání přilijeme k mouce a vypracujeme hladké těsto.

Do těsta na závěr vmícháme nadrobno nakrájenou zeleninu.

Ve vyšší pánvi rozehřejeme malé množství olivového oleje a naběračkou nabereme tekuté těsto. Palačinku opékáme z obou stran dvě až tři minuty, dokud nemá zlaté okraje. Pokračujeme, dokud nespotřebujeme všechno těsto.

Palačinky servírujeme teplé nebo studené.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept