Zeleninová polévka s růžičkami brokolice

HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 50 minut Doba přípravy
Střední Obtížnost
4 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Na zeleninových polévkách je nejlepší, že snadno dostanete pořádnou porci zeleniny i do těch členů rodiny, kteří ji jinak neholdují. Tato polévka obsahuje hned několik druhů, ale dominuje ji brokolice a špenát. Určitě se ale nebojte nějaký druh zeleniny vyměnit za jiný, pokud jej zrovna nemáte v lednici. Můžete do ní zužitkovat i už lehce unavenou zeleninu, která by se už do jiných pokrmů nehodila.

Ingredience

  • 1 cibule
  • 120 g celeru
  • 300 g brokolice
  • 100 g pastináku
  • 60 g brambor
  • 150 g baby špenátu (F50F)
  • 2 stroužky česneku
  • 2 vaničky Knorr bohatého bujonu zeleninového
  • 2 snítky tymiánu
  • Olivový olej
  • 1250 ml vody

Příprava

Veškerou zeleninu očistíme, v případě potřeby oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Pouze u brokolice nakrájíme jen stonky – růžičky si necháme na ozdobu.

V hrnci si rozehřejeme trochu oleje a opečeme na něm zeleninu spolu s tymiánem. Když je zelenina pěkně opečená, přilijeme do hrnce vodu.

Obsah hrnce přivedeme k varu a rozpustíme v něm bujon. Vaříme asi 30 minut, dokud není zelenina měkká.

Mezitím růžičky brokolice spaříme horkou vodou (případně vaříme ve vodě či páře minutku až dvě) a následně zchladíme pod studeným proudem vody.

Hotovou polévku rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka, dochutíme solí a pepřem a servírujeme s růžičkami brokolice.

Tip na závěr : Pokud chceme, můžeme polévku zjemnit smetanou, zakysanou smetanou nebo rostlinnou smetanou, chceme-li, aby byl pokrm veganský.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept