Zeleninová polévka z pórku, fenyklu a celeru

HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 60 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
4 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Podzim a zima jsou jako stvořené pro polévky. Tato zeleninová polévka vás zahřeje a také nadopuje pořádnou dávkou vitaminů! S pečivem jde o superrychlou a superzdravou večeři.

Ingredience

  • 1 pórek
  • 1⁄2 kořene fenyklu (F50F)
  • 1 celer
  • 2 brambory
  • 2 šalotky
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 2 vaničky Knorr bohatého bujonu zeleninového
  • 40 g kerblíku
  • 50 ml smetany
  • 160 g uvařené čočky

Příprava

Zeleninu očistíme a nakrájíme na malé kousky. Brambory oloupeme a také nakrájíme na menší kostičky. Šalotku nakrájíme na půlměsíčky.

Na větší pánvi rozehřejeme máslo a opečeme na něm všechnu šalotku. Po chvíli přidáme i ostatní zeleninu včetně brambor.

Zalijeme litrem vroucí vody, rozpustíme ve směsi bujón a vaříme asi 25 minut.

Polévku rozmixujeme tyčovým mixérem. Poté do ní zamícháme smetanu, uvařenou čočku a nasekaný kerblík. Prohřejeme a podáváme s chlebem.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept