Zeleninovo-topinamburové placičky s jogurtovým dipem

HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 25 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
4 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Topinambury (jeruzalémské artyčoky) jsou podzemní hlízy jednoho druhu slunečnice. Někdo jejich chuť přirovnává právě ke slunečnicovým semínkům, jiný spíš k bramborám s oříškovou příchutí. Tak jako tak je fajn si topinambury občas dopřát a zpestřit si tak jídelníček. Tyto topinamburové placičky s jogurtovým dipem jsou super pohoštění pro návštěvu nebo třeba mlsání k televizi.

Ingredience

  • 400 g topinamburů
  • 250 g vařené zeleniny (např. květák, brokolice, mrkev, hrášek)
  • 2 vejce
  • Strouhanka
  • 2 lžíce sezamových semen (F50F)
  • 2 lžíce oleje

Příprava

Topinambury oloupeme a nastrouháme najemno. Zeleninu nakrájíme nebo nastrouháme najemno. Smícháme s vejci a strouhankou v kompaktní těsto.

Z těsta vytvarujeme 16 placiček, které lehce zmáčkneme a posypeme sezamem. Smažíme je na oleji na středním plameni po dobu pěti minut z každé strany.

Ingredience Dip

  • 100 jogurtu
  • 50 g majonézy Hellmann's
  • 100 g nízkotučného tvarohu
  • 1 svazek pažitky
  • Pepř

Příprava Dip

Jogurt, majonézu a tvaroh vymícháme do hladka. Dip opepříme a zamícháme do něj pažitku nasekanou najemno. Dip podáváme k placičkám.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept