Zeleninový quiche s veganskými Chickened Out Chunks kousky

HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 55 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
6 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Ingredience

  • 200 g špaldové mouky
  • 1 ½ lžíce lněného semínka
  • ½ lžičky italského koření
  • ½ lžičky papriky
  • Poctivá špetka soli
  • 5 lžic vody
  • 2 polévkové lžíce oleje

Příprava

Předehřejeme si troubu na 175 stupňů. Mouku prosijeme a smícháme s lněným semínkem, kořením a solí.

Vmícháme vodu smíchanou s olejem a uhněteme těsto. Pokud je třeba, přidáme trochu vody nebo mouky, abychom měli těsto vlhké tak akorát.

Na pomoučněném vále těsto vyválíme do plátu a vložíme se vymazané dortové formy. Hrany ořízneme. Do těsta uděláme několik děr vidličkou a dáme péct na zhruba deset minut.

Ingredience Náplň

  • 1 balení Chickened Out Chunks od The Vegetarian Butcher
  • 400 ml sójové smetany
  • 500 g mrkve
  • 2 cukety
  • 3 pastináky
  • 4 lžíce lahůdkového droždí
  • Šťáva z 1/2 citronu
  • Čerstvá petržel
  • Sůl a pepř
  • Muškátový oříšek
  • Olej

Příprava Náplň

Chickened Out Chunks opečeme na oleji do zlatova. Necháme vychladnout a nakrájíme na tenké proužky.

Mrkev a pastinák umyjeme (případně oloupeme) a nakrájíme na tenké plátky. Nasekáme petržel.

Do pánve přidáme sojovou smetanu, citronovou šťávu a lahůdkové droždí. Přivedeme k varu a přidáme petržel, sůl, pepř a muškátový oříšek.

Na předpečené těsto navršíme kousky veganského masa a zalijeme půlkou omáčky. Další vrstva bude mrkev a pastinák. Na tu pak nalijeme zbytek omáčky. Pečeme asi 40 minut, dokud nebude povrch quiche zlatavý.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept