Příprava
V půl litru vroucí vody rozpustíme bujon a přidáme špaldu a ječmen. Vaříme asi 15 minut a přidáme quinou. Vaříme dalších 15 minut, dokud nejsou všechny obiloviny na skus. Pokud je to nutné, přidáme ještě vroucí vodu. Dáme stranou.
Ve větším pekáčku rozehřejeme olej a zpěníme na něm cibuli nakrájenou nadrobno. Na cibuli opečeme také plátky hub, tymián, kolečka jarní cibulky a menší kousky brokolice. Chceme, aby směs byla opečená dozlatova. Necháme lehce vychladnout.
Uvařená zrna scedíme a přihodíme do pekáčku k houbové směsi a opatrně do ní vmícháme špenát. Dochutíme solí a pepřem.
Můžeme, ale nemusíme výsledné jídlo posypat lískovými ořechy a strouhaným pecorinem.
Diskuse k receptu (0)
Nový komentář