Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Zelňačka

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
10 minut 60 minut 4 porce Snadné S masem

Ingredience

  • 500 gramů uzená žebírka
  • 100 gramů slanina
  • 1 kus Knorr Bujón Zeleninový
  • 500 gramů kysané zelí
  • 1 kus mrkev
  • 1 kus petržel
  • 1 kus cibule
  • 1 kusy stroužek česneku
  • 2 kusy bobkový list
  • 4 kusy nové koření

Příprava

  1. Naporcovaná žebírka umyjte, vložte do hrnce, zalijte vodou a vařte na mírném plameni.
  2. Přidejte kostku Knorr Bujón Hovězí k vařící vodě s masem.
  3. Přidejte na kostičky nakrájenou mrkev a petržel, nové koření, bobkový list a nadrobno nakrájené zelí. Vařte maso do měkka. Kdyby bylo potřeba, přidejte vodu.
  4. Uvařená žebírka vyndejte z vývaru a zbavte kostí. Maso dejte zpět do hrnce.
  5. Přidejte rozmačkaný česnek a vše převařte.
  6. Cibuli a slaninu nakrájejte na kostičky a opečte až budou ze slaniny škvarky . Přidejte je k polévce. Zelňačku servírujte s pečivem nebo se zvlášť uvařenými brambory.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře