Zelňačka

HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 30 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
4 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Poctivá zelňačka je sytá a lahodná polévka, která je navíc plná vitaminu C. Zjemněte ji zakysankou a pochutnejte si.

Ingredience

  • 200 g brambor
  • 200 g klobásy
  • 100 g cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 200 g zelí
  • 1 l vody
  • 1 zeleninový bohatý bujon Knorr
  • 2 bobkové listy
  • Sůl, pepř, mletá sladká červená paprika
  • 1 zakysaná smetana
  • Petrželka
  • Olej nebo sádlo na opečení

Příprava

Na sádle nebo oleji opečeme na kolečka nakrájenou klobásu společně s cibulí a česnekem. Restujeme, dokud cibule nezíská světle hnědou barvu, zaprášíme červenou paprikou a zlehka ještě restujeme

Zalijeme vodou, přidáme bujon a kostičky brambor. Vaříme, dokud brambory nezměknou.

Přidáme bobkový list a tymián, teprve nakonec přidáme překrájené a scezené bílé zelí.
Podáváme zjemněné zakysanou smetanou.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept